Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΤΣΑΝΤΙΛΕΣ ΕΧΕΙ Η ΣΙΝΑ-ΚΙΝΑ ΜΕΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ

ΤΣΑΝΤΙΛΕΣ ΕΧΕΙ Η ΣΙΝΑ-ΚΙΝΑ ΜΕΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ.....(ΥΠΑΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΛΕΥΚΟΚΙΤΡΙΝΩΝ , ΥΠΟΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΣΤΟΑ "HONG" ΚΙΝΑΣ.)

ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα υποδεχθεί τον Δαλάι Λάμα το Σάββατο και την υποστήριξη δέσμευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Θιβέτ,(ΖΕΝ-HONG) σύμφωνα με αξιωματούχους, εξοργίζοντας την Κίνα μετά από προσφυγές τοποθετηθεί στο σπίτι για μια συνάντηση.

http://www.chinapost.com.tw/china/national-news/2011/07/17/310091/China-upset.htm

Ο Λευκός Οίκος έκανε την ανακοίνωση αργά την Παρασκευή μετά από μια μακρά σιωπή σχετικά με το εάν ο Ομπάμα θα πληρούν τον Δαλάι Λάμα, ο οποίος ήταν να φύγει Σάββατο μετά απο 11 ημερών επίσκεψη στην Ουάσινγκτον για να οδηγήσει χιλιάδες σε μια τελετουργία βουδιστικού διαλογισμού. "Η συνάντηση αυτή υπογραμμίζει την ισχυρή υποστήριξη του προέδρου για τη διατήρηση της μοναδικής θρησκευτικής, πολιτισμικής και γλωσσικής ταυτότητας του Θιβέτ και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους Θιβετιανούς,« Ο Λευκός Οίκος είπε.
"Ο πρόεδρος θα υπογραμμίσει διαρκή υποστήριξή του για το διάλογο μεταξύ των εκπροσώπων του Δαλάι Λάμα και της κινεζικής κυβέρνησης να επιλύσει τις διαφορές", ανέφερε.
Κίνα υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία. Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κάλεσε τις ΗΠΑ να «ανακαλέσει αμέσως την απόφασή του" και να "τιμήσει σοβαρά τη δέσμευσή της ότι αναγνωρίζει το Θιβέτ ως τμήμα της Κίνας."

Σύμφωνα με την τελευταία συνάντηση του Ομπάμα με τον Δαλάι Λάμα, τον Φεβρουάριο του 2010, ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να κάνει την επίσκεψη ως χαμηλών τόνων το δυνατόν περισσότερο. Ο Ομπάμα θα λάβει τον Δαλάι Λάμα στο δωμάτιο Χάρτης - δεν το Οβάλ Γραφείο, όπου εκφράζει την ικανοποίησή του αρχηγούς κρατών - και δεν θα επιτρέψουν σε δημοσιογράφους.
Ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει ζήσει στην εξορία από το 1959. Το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, μια δεδηλωμένη ειρηνιστής, λέει ότι επιδιώκει ειρηνικά δικαιώματα για τους Θιβετιανούς και αποδέχεται κινεζική κυριαρχία.
Αλλά το Πεκίνο επιμένει ότι είναι "splittist" έχουν σκοπό τον διαμελισμό της Κίνας και τακτικά διαμαρτυρίες συναντήσεις του στο εξωτερικό. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε νωρίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ήταν «κατηγορηματικά αντίθετη» στο ταξίδι του Δαλάι Λάμα.
Νομοθέτες των ΗΠΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του 76-year-old μοναχός στο Καπιτώλιο στις 7 Ιουλίου και αρκετοί από αυτούς είχαν επικρίνει τον Ομπάμα, πιστεύοντας ότι είχε αποφασίσει να μην πληρούν τον Δαλάι Λάμα με σεβασμό στις πιέσεις από την Κίνα.
Τελευταία επίσκεψη του Δαλάι Λάμα στην Ουάσιγκτον, ήταν γνωστό μήνες νωρίτερα. Είναι επικεφαλής ενός Kalachakra - ένα τελετουργικό ταντρική τελευταία κατέχει περισσότερο από ό, τι πριν από πέντε χρόνια στην Ινδία - στο Verizon Center χώρο του αθλητισμού.
Το ταξίδι έρχεται στο μεταξύ μια σειρά από αλληλεπιδράσεις των ΗΠΑ με την Κίνα ότι η κυβέρνηση Ομπάμα πιστεύει ότι είναι ζωτικής σημασίας για τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Ο ναύαρχος Μάικ Μάλεν επισκέφθηκε την Κίνα αυτή την εβδομάδα, το πρώτο ταξίδι εκεί από την κορυφαία αμερικανική στρατιωτική αξιωματικό μέσα σε τέσσερα χρόνια. ΗΠΑ για τη χάραξη πολιτικής είναι πρόθυμοι να ενισχύσει τον διάλογο άμυνα, φοβούμενοι λανθασμένους υπολογισμούς η Κίνα αναπτύσσεται ταχύτατα το στρατό της.
Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει τον επόμενο μήνα στην Κίνα για συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping, ο οποίος αναμένεται ευρέως να γίνει πρόεδρος το επόμενο έτος. Κλίντον θα έχει επίσης συνομιλίες στην Κίνα στις 25 Ιουλίου.
Κορυφή αξιωματικός του στρατού της Κίνας, Γενική Chen Bingde, ειδικά των ΗΠΑ επέκρινε συναντήσεις με τον Δαλάι Λάμα κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης με Mullen, λέγοντας: «Υπάρχουν άνθρωποι στην Αμερική που κάνουν σκόπιμα προβλήματα για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο εθνών."
Τέσσερις συνεχόμενες πρόεδροι κάθεται έχουν συναντηθεί τον Δαλάι Λάμα. Αλλά μόνο ο Τζορτζ Μπους εμφανίστηκε σε ένα ανοικτό χώρο δίπλα από το μοναχό όταν τον παρουσίασε με Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.