Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

ΕΦΗΒΟΣ ΛΕΟΝΤΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ


Σάλο έχει προκαλέσει σε facebook και twitter η αμφιλεγόμενη μούντζα του Λαρισαίου μαθητή προς τους επισήμους κατά τη διάρκεια της παρέλασης του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Η φωτογραφία του που έχει κάνει το γύρο των μέσων ενημέρωσης μπορεί από τους σχολιαστές να δέχθηκε αρνητική κριτική, δείχνει ωστόσο να αποθεώνεται στο διαδίκτυο.

Τα εγκώμια προς τον μαθητή δεν έχουν τελειωμό...

«Να αγιάσει το χέρι του», «Μπράβο, στο παιδί! Έχει θάρρος», «Η νεολαία μας τελικά δεν κοιμάται», «Αυτός είναι σύγχρονος ήρωας», «Θα κάνουμε κίνημα να μην τιμωρηθεί με αποβολή το παιδί», «Η εθνική μας μούντζα» είναι μερικά από τα χιλιάδες σχόλια χρηστών που έχουν αναρτήσει την εν λόγω φωτογραφία στα προφίλ τους.

Παρόλα αυτά, μπορεί ο «ήρωάς» μας να έγινε μέσα σε λίγες ώρες ο πιο δημοφιλής μαθητής της χώρας, όμως η απόφασή του να "μουτζώσει" τους επισήμους κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Λάρισα ενδέχεται να του κοστίσει.


Πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί ο μαθητής, ενώ κάποιοι προειδοποιούν ακόμη και για τον κίνδυνο να αποβληθεί απ' όλα τα σχολεία του νομού Λαρίσης.

Μέσα στο κλίμα των ημερών, η πρωτοβουλία του μαθητή από το 3ο ΕΠΑΛ Λάρισας να εκδηλώσει τη διαμαρτυρία του κατά τη διάρκεια της παρέλασης  με την χαρακτηριστική «ελληνική» χειρονομία προς την εξέδρα των επισήμων, αποτυπώθηκε σε μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες και έγινε πρώτο θέμα στο διαδίκτυο.

Κάποιοι έσπευσαν να θέσουν θέμα, ότι ο μαθητής που διαμαρτυρήθηκε προβαίνοντας στην ακραία αντίδραση πρέπει να τιμωρηθεί, με χαρακτηριστικό το κείμενο της περιφερειακής διευθύντριας, που επισημαίνει ότι για το ζήτημα πρέπει να επιληφθεί το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η τοπική ΕΛΜΕ και ο δήμαρχος της πόλης δεν επιζητούν την τιμωρία του μαθητή. Αντίθετα, θεωρούν ότι ο μαθητής πρέπει να προστατευθεί και να μην χάσει τα μαθήματα του λόγω αυτής του της διαμαρτυρίας.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, Βαγγέλης Καριτσάκης, επεσήμανε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τους καθηγητές όταν το θέμα συζητηθεί στο συμβούλιο του σχολείου, προκειμένου να μην τιμωρηθεί ο μαθητής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προέρχεται από πολυμελή οικογένεια, ενώ οι περισσότεροι μιλούν για ένα εξαίρετο παιδί.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=155640

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.