Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ευρώπη προσκυνάει την Σίνα-Κίνα...''Αναγνωρίστε μας ως την απολυτη οικονομια της αγοράς''.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΖΩΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

Chinese Premier Wen Jiabao delivers a keynote speech during the opening ceremony of the World Economic Forum Annual Meeting of the New Champions, also known as the Summer Davos Forum, in Dalian, a coastal city in northeast China's Liaoning Province, Sept. 14, 2011.
Ο Κινέζος Πρωθυπουργός Wen Jiabao παραδίδει ομιλία κατά την τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην ετήσια συνεδρίαση των νέων πρωταθλητών, επίσης γνωστό ως Summer Davos φόρουμ, στο Dalian, μια παράκτια πόλη στη βορειοανατολική επαρχία Liaoning της Κίνας, 14 Σεπτεμβρίου, 2011. [Φωτογραφία / Xinhua]

SEE THE TRANSLATION IN THIS POST UP AND LEFT

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΖΩΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.
Η ΚΙΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ:
ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ 3 ΤΡΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ.
ΗΔΗ Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ.
ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΟΙ ''ΗΓΕΤΕΣ''ΤΗΣ Ε.Ε. ΘΑ ΓΛΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ WIEN JIABAO ΜΟΓΓΟΛΟ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.

Ο Πρωθυπουργός Wen Jiabao δήλωσε την Τετάρτη ότι η Κίνα είναι έτοιμη να αυξήσει τις επενδύσεις της στην υπερχρεωμένη  Ευρώπη, και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να αναγνωρίσει την Κίνα ως την πλήρη οικονομία της αγοράς.
"Οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν κυρίαρχα προβλήματα  χρέους και έχουμε εκφράσει την προθυμία μας να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας πολλές φορές. Εμείς θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις επενδύσεις μας εκεί», δήλωσε ο Wen ενώ παράλληλα θα καλύψει 1.500 ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου και κυβερνητικά στελέχη κατά την έναρξη του World Economic Φόρουμ, που είναι γνωστή ως η "Summer Davos".

Ο Wen είπε ότι επανέλαβε την υποστήριξη της Κίνας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε πρόσφατη τηλεφωνική κλήση.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «οι ηγέτες της ΕΕ και των ηγετών της (Ευρώπης) μεγάλες χώρες πρέπει να εξετάσουμε σινικές σχέσεις της ΕΕ από στρατηγική άποψη.
«Με βάση τους κανόνες του ΠΟΕ, το καθεστώς οικονομίας της Κίνας στην αγορά θα είναι αναγνωρισμένη από το 2016. Εάν τα έθνη της ΕΕ μπορούν να αποδείξουν την ειλικρίνειά τους αρκετά χρόνια νωρίτερα, θα ήταν ο τρόπος που ένας φίλος αντιμετωπίζει ένα φίλο», είπε.
Είπε ότι ελπίζει προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής του με τους ηγέτες της ΕΕ τον επόμενο μήνα που θα οδηγήσει σε μια σημαντική ανακάλυψη στην αναγνώριση.
Ο Wen εξέφρασε επίσης ανησυχία για την εξάπλωση της κρίση χρέους στην Ευρώπη.Η Κίνα έχει περισσότερα από $ 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγματικά αποθέματα.
Προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους σωστά.
«Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να υιοθετήσουν υπεύθυνες και αποτελεσματικές δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι πιέσεις του χρέους», δήλωσε ο Wen κατά τις συζητήσεις με τους ηγέτες των επιχειρήσεων στο φόρουμ.
Τα σχόλια του Wen ήρθαν να κλυδωνίσουν τις παγκόσμιες αγορές από φόβους που έχουν ότι η Ελλάδα θα αθετεί τις υποχρεώσεις του χρέους της.
Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν λάβει, επίσης, πακέτα διάσωσης. Υπάρχει αυξανόμενη κερδοσκοπία ότι η Ιταλία και η Ισπανία θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
Οι Financial Times ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η Ιταλία είχε ζητήσει από το Πεκίνο για να αγοράσει «σημαντικές ποσότητες» του χρέους της.
Li Daokui, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Tsinghua και ένα ακαδημαϊκό μέλος της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε ότι η Κίνα δεν θα πρέπει να αγοράσει τυφλά το χρέος της ΕΕ, δεδομένου ότι θα παρατείνει μόνο δυσκολίες στη ζώνη του ευρώ.
Η αγορά των ιταλικών κρατικών ομολόγων θα πρέπει να είναι υπό όρους, απαιτεί περαιτέρω μελέτη και η Κίνα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο, είπε.
Ο Ding Chun, γενικός διευθυντής στην Ευρώπη του Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Fudan, δήλωσε την αγορά ομολόγων οτι είναι ένας άμεσος τρόπος για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους.
«Για να επενδύσουν σε πραγματικά περιουσιακά στοιχεία στην ευρωπαϊκή αγορά είναι σίγουρα ένα καλό πράγμα για την Κίνα, δεδομένου ότι μειώνει τον κίνδυνο αθέτησης ενώ παράλληλα θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν όμως και εμπόδια στην ΕΕ για τις κινεζικές εταιρείες," ο Ding είπε.
Ο Chen Fengying, διευθυντής του Ινστιτούτου του Διεθνούς Οικονομικού Σπουδών υπό την Κίνα Ινστιτούτο Σύγχρονης Διεθνών Σχέσεων, δήλωσε ότι η κρίση του χρέους θα μπορούσε να είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"Και αυτό θα τελειώσει σε μια κατάσταση που κανείς δεν θέλει να δει - ένα ενιαίο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα που κυριαρχείται από το δολάριο των ΗΠΑ», είπε.
Η ίδια σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΕΕ δεν είναι το τεράστιο χρέος τους και η υψηλή ανεργία, αλλά η έλλειψη ενότητας.
Υπάρχουν τώρα δύο προβλεπόμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, είπε.
Το πρώτο είναι να αφήσουν την Ελλάδα να πτωχεύσει και να σταθεροποιηθεί η ζώνη του ευρώ, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των άλλων οικονομιών, όπως η Ιταλία. Το δεύτερο είναι για τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία στην ΕΕ, να αναδιοργανώσει το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς για την αντιμετώπιση της κρίσης.
«Νομίζω ότι η Κίνα πρέπει να υποστηρίξει η ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης, διότι θα θέλαμε να δούμε ποικιλομορφία στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά, με το ευρώ να παίζει σημαντικό ρόλο», είπε.
Το πρόβλημα για τις ΗΠΑ είναι ότι δεν θα λάβει καμία ευθύνη για να βρουν μια διέξοδο από το πρόβλημα του χρέους της, είπε.
Οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει δύο φορές την ποσοτική χαλάρωση, και είναι πιθανό να το ξανακάνει, αλλά αυτό χρησιμεύει μόνο για να μετατοπίσει το πρόβλημα σε άλλες χώρες, είπε ο Τσεν.
http://www.china.org.cn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.