Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟ DNA ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ AΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.
OI ΣΙΝΕΣ-ΚΙΝΕΖOI ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ (ΧΩΜΑ- HOMO SAPIENS) ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟ DNA ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΥ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ  ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΧΒΕ ΣΙΝ ΣΙΩΝ ΣΙΝΑ ΤΖΕΝΤΑΙ ΤΖΟΥΝΤ.


Κοριτσάκι γεννήθηκε με ουρά


Ένα μωρό 4 μηνών στην Κίνα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του αφαιρεθεί η ουρά, μήκους 12 εκατοστών, με την οποία γεννήθηκε.
Το μικρό κοριτσάκι, που ονομάζεται Hong Hong, γεννήθηκε με την ουρά αλλά μέσα σε τέσσερις μήνες το μέγεθός της διπλασιάστηκε.
Οι γονείς του βρέφους σοκαρίστηκαν όταν είδαν την ουρά. «Ήθελα να της την κόψω με το που γεννήθηκε αλλά οι γιατροί μας συμβούλεψαν να περιμένουμε λίγο, γιατί τα νεογέννητα είναι πολύ αδύναμα για να υποβληθούν σε χειρουργείο,» δήλωσε ο πατέρας του βρέφους.
Οι γιατροί, που εξέτασαν το μικρό κοριτσάκι, δήλωσαν πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, που συμβαίνει μία στο ένα εκατομμύριο.
Οι ακτινογραφίες έδειξαν πως η ουρά συνδέεται με έναν λιπώδη όγκο, στη σπονδυλική στήλη.
Σύμφωνα με τον θεράπων ιατρό, η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πουν εάν θα χρειαστεί να γίνει και περαιτέρω θεραπεία.
Πηγή: Ananova, pathfinder.gr



Μωρό με λέπια
 Song Sheng
Ένα μωρό, ο μικρός Song Sheng από την Ανατολική Κίνα, που γεννήθηκε πριν 14 μήνες, πάσχει από μια σπάνια γενετική ασθένεια κατά την οποία το σώμα δεν μπορεί να αναπνεύσει και έτσι βγάζει λέπια.
Σύμφωνα και με τους ειδικούς, το αγοράκι άρχισε να αναπτύσσει “δέρμα ψαριού” λίγες μέρες μετά τη γέννησή του. Συγκεκριμένα το μωρό αυτό δεν έχει πόρους στο δέρμα του και όπως λένε οι γιατροί, επειδή δεν μπορεί να ιδρώσει ή να εκπέμψει θερμότητα, το δέρμα του ξεφλουδίζει σαν να έχει λέπια.
Αφού λοιπόν το σώμα του δεν ελέγχει την θερμοκρασία, οι γονείς του προσπαθούν να την ελέγξουν, κάνοντας το μπάνιο με πάγο. Όπως δήλωσε και ο πατέρας του μικρού, Song Dehui: “Πονάει πολύ όλη την ώρα και αν δεν έχουμε αρκετό πάγο ανεβάζει πυρετό”.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια γνωστή θεραπεία για αυτή τη σπάνια αυτή πάθηση.


Σιαμαία μωρά με ένα σώμα

Δύο σιαμαία 4 κιλών, με ένα σώμα, γεννήθηκαν με καισαρική τομή στις 5 Μαΐου στο Κεντρικό Νοσοκομείο της πόλης Σετσουάν στην Κίνα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι γονείς, μετανάστες αγρότες που ζουν στα περίχωρα της πόλης, δεν γνώριζαν για την ανωμαλία και έμαθαν γι’αυτήν μόλις 2 μέρες πριν την γέννηση των διδύμων, αφού παρά τους υπερήχους που είχε κάνει η μητέρα, οι γιατροί δεν είχαν δει τα δύο κεφάλια του εμβρύου.
Δυστυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και ο διαχωρισμος των νεογέννητων θεωρείται σχεδόν αδύνατος, αφού τα νεογέννητα έχουν μεν ξεχωριστές σπονδυλικές στήλες και οισοφάγους, αλλά μοιράζονται άλλα βασικά όργανα.
Ο γιατρός του νοσοκομείου, Που Γιουχούα, δήλωσε: «Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πως θα επιβιώσουν στο μέλλον, αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να τα κρατήσουμε ζωντανά προς το παρόν».
Μωρά με τρεις γονείς

Έμβρυο
Ιάπωνες επιστήμονες έκαναν ένα ουσιαστικό βήμα για να δημιουργήσουν ένα “μωρό με τρεις γονείς”, καθώς γονιμοποίησαν με επιτυχία ένα ωάριο που προερχόταν από δύο βιολογικές μητέρες. Η επίμαχη τεχνική απευθύνεται κυρίως σε πιο μεγάλης ηλικίας γυναίκες, που θέλουν να αυξήσουν τις πιθανότητες γονιμοποίησης, όμως παράλληλα έχει ξεσηκώσει κοινωνικές και ηθικές αντιδράσεις, επειδή οι επικριτές της θεωρούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε “υβριδικά” ή γενετικά τροποποιημένα παιδιά.
Οι ερευνητές, υπό τον ιάπωνα Ατσούσι Τανάκα του Νοσοκομείου της Αγίας Μητέρας στο Κιτακιούσου της Ιαπωνίας, χρησιμοποίησαν ωάρια από νεαρές δότριες για να επιδιορθώσουν βλάβες σε ωάρια μεγαλύτερων γυναικών, σύμφωνα με τη βρετανική “Τέλεγκραφ” και το New Scientist. Τα “διπλά” αυτά ωάρια (που περιέχουν γενετικό υλικό από δύο μητέρες) δεν έχουν ακόμα χρησιμοποιηθεί στην πράξη για την αναπαραγωγή μωρών, έχουν όμως γονιμοποιηθεί με σπέρμα και έχουν αρχίσει την αναπαραγωγή ενός εμβρύου μέχρι τα πρώτα στάδια στο εργαστήριο.
Η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτυγχάνει συχνά σε μεγαλύτερες γυναίκες, επειδή εμφανίζονται ανωμαλίες στο κυτταρόπλασμα που περιβάλλει τον πυρήνα τους. Οι ιάπωνες ερευνητές παρακάμπτουν το πρόβλημα αυτό, εμφυτεύοντας τον υγιή πυρήνα της μεγαλύτερης γυναίκας (που περιέχει τις περισσότερες γενετικές πληροφορίες για την αναπαραγωγή του μωρού) στο κυτταρόπλασμα της νεαρότερης δότριας.
Η ιαπωνική ερευνητική ομάδα το έκανε αυτό σε 31 ωάρια και, από αυτά, τα επτά δημιούργησαν έμβρυα πρώτου σταδίου, όταν γονιμοποιήθηκαν με σπέρμα μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα. “Αν μπορούσαμε να εμφυτεύσουμε αυτά τα έμβρυα (σε κάποια γυναίκα), πιστεύω ότι η αναπαραγωγική επιτυχία θα ήταν μεγάλη”, δήλωσε ο Τανάκα.
Όμως σε πολλές χώρες του κόσμου, προς το παρόν τουλάχιστον, απαγορεύεται ρητά η γενετική τροποποίηση ενός ανθρώπινου ωαρίου.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.